15-годишният Исус ходи на училище, но вече е започнал и работа. И

...
15-годишният Исус ходи на училище, но вече е започнал и работа. И
Коментари Харесай

Исус от Айтос, който намери и върна портфейл с пари: Искам само да съм здрав! Всичко си имаме!

15-годишният Исус ходи на учебно заведение, само че към този момент е почнал и работа. И макар че работи от дребен, тъй като фамилията има потребност от пари, споделя, че в случай че още веднъж откри пари на улицата, не би се поколебал отново да ги върне. Веднъж сториш ли положително, ориста ти се отплаща - в това се убеждава фамилията на Исус след благородното му постъпка, която трансформира живота им.

" Всички го познават и го обичат. Една кака ми даде 40 лева Взех брашно, фасул, леща взех да направя на децата. Имаме ток, от комшийката взимаме тока ", споделя Фанка Георгиева, майка на Исус.

А фантазията на Исус не се е трансформирала – да стане служител на реда, като локалния контрольор Матей Тончев, на който 15-годишното момче се възхищава и подражава.

" По принцип не считам, че съм образец. Върша си работата, това което ми се разпорежда и това, което би трябвало да свърша ", споделя контрольор Тончев.

От 20 години той освен патрулира в крайния квартал на Айтос, само че и оказва помощ на жителите му.

" Надяваме се с това да реализираме най-малко поне да се трансформират хората ", споделя той.

Вече година и Исус е за образец измежду връстниците си.

" Исус е доста лъчезарно дете, доста умерено като цяло и безусловно с възприятие за достолепие. Доста деца взеха решение, че желаят да последват неговия образец. Естествено, че е добре и освен за тази общественост, това по принцип е добре за безусловно цялото общество ", сподели Нели Георгиева, контрольор " Детска педагогическа стая ".

До предходната година Исус не беше ял торта и мечтаеше да опита какво е това. Трогнати от историята, студенти от Бургас му подариха преди година торта за рождения ден. След дни Исус ще навърши 16 година и с цел да е цялостен празникът, още веднъж получи торта - този път от екипа на малкия екран. Специален подарък са му приготвили и от полицията, но Исус си остава непретенциозен и желае единствено едно.

" Здрав да съм, здрав ".

Българска национална телевизия: А какво си желал постоянно да имаш, пък го нямаш?

" Нищо, всичко си имаме ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР